Kliknite na sliku da zatvorite ovaj prozor

Sunday, August 7, 2016

PRIZNANJE! Drašković: Srbija je najviše kriva za zločine u Jugoslaviji


Kako je objasnio taj „korak raka“ biće sve dok se nove evropska politika Srbije u potpunosti, bezrezervno i bezuslovno ne ogradi i distancira od politike užasa, smrti i zločina vođene u poslednjoj deceniji 20. veka i da je ne pravda relativizovanjem i isticanjem zločina koje su drugi počinili prema Srbima.   „Srbija može da se […]


Kako je objasnio taj „korak raka“ biće sve dok se nove evropska politika Srbije u potpunosti, bezrezervno i bezuslovno ne ogradi i distancira od politike užasa, smrti i zločina vođene u poslednjoj deceniji 20. veka i da je ne pravda relativizovanjem i isticanjem zločina koje su drugi počinili prema Srbima.


„Srbija može da se izvuče iz jame poraza i sramote zbog svih zločina koji su počinjeni u njeno ime, samo ako se ugleda na Nemačku.


Nemci nikada ne propuštaju priliku da kleknu i pognu glave i u Aušvicu, Mauthauzeniu i Treblinci i nikada ih nećete čuti da su to bili samo zločini Adolfa Hitlera, niti da to pravdaju zločinima koje su saveznici počinili nad Nemcima u tom ratu. Oni to priznaju za nacionalni greh i sramotu“, rekao je Drašković.

Zašto se to ne događa, Drašković ključni razlog vidi u tome što je država u raljama nereformisanih, antizapadnih i antidemokratskih službi bezbednosti. „Verujem da bi najveća nemačka investicija bila da nam pomognu u osnivanju centra za tajne dosijee, da se oni ovde otvore, po modelu kao što je to učinjeno sa dosijeima Štazija posle ujedinjenja Zapadne i Istočne Nemačke.

To bi bila najveća pomoć Srbiji da ozdravi, jer te službe drže kao taoce svakoga u Srbiji, i jače su od svake vlasti“, rekao je Drašković. Kada je reč o nedavnom hrvatskom blokiranju poglavlja i najavama sličnih aktivnosti u budućnosti, Drašković je ocenio da dijalog dve države može da se popravi, ne ispraznim deklaracijama, već odnosom prema prošlosti koji bi počivao na tome da prvo pokažeš na balvan u svom oku.


„U svim zločinima ruke su nam do rukava, i nama i Hrvatima i Bošnjacima, s tim što je odgovornost Srba i Srbije za Jugoslaviju bila najveća. Moralo se učiniti sve, pristati na sve moguće kompromise i prividna poniženja, da bi se sačuvala Jugoslavija i izbegao rat, da bi se sačuvala država u čije smo stvaranje najviše uložili i koja je nas najvše koštala“, smatra Drašković.

On je napomenuo takođe da Srbija ima najviše kravavih ruku ida je to činjenica potvrđena Haškim sudom.

izvor: dalicom.eu

1 comment:

  1. poslije boja kopljem u trnje ili nek poslusa taj draskovic svoje govore prije 20 ak
    godina

    ReplyDelete