Kliknite na sliku da zatvorite ovaj prozor

Sunday, September 11, 2016

Recept za Titov kolač


Zasto naziv Titov kolac ja vam nebi znala objasniti ali znam da ga imam 15 god. u mojoj kuharici i divan je kremasti kolac..tko zna mozda je bio Titov omiljeni kolac a od kada sam dobila recept postao je i moj omiljeni..


Sastojci

Biskvit:

4 zumanjka
200 gr. secera
5 zlica hladne kafe
100 gr.mljevenih orasa
5 zlica brasna
3 zlice ulja
1 prasak za pecivo
slag od 5 bjelanjaca

Fill 1: 

400 ml. mljeka
5 zlica brasna
2 zumanjka

Fill 2: 

230 gr. putera
10 zlica secera
100 gr. istopljene kuhinjske cokolade

Priprema

1.
Odvojite bjelanjce od zumanjaca.
U bjelanjce dodajte 100gr. secera i izmiksajte sa mikserom.
U zumanjce dodajte takode 100 gr. secera i miksajte.Nakon toga dodajte  5 zlica hladne kafe,100 gr.orasa,5 zlica brasna,3 zlice ulja,1 prasak za pecivo i smjesu od bjelanjaca.
2.
Stavite peci u zagrijanu pecnicu 200 C 20-25 min.
3.
Fill:U 400 ml. mljeka dodajte 5 zlica brasna i 2 zumanjka i kuhajte uz neprestano mijesanje.
Fill 2:U 230 gr.putera(ostavite na sobnoj temperaturi) dodajte 10 zlica secera,100gr. istopljene cokolade i 1 vanilin secer.Ja sam dodala 2 zlice ruma.
Fil od putera dodajte u hladan fil od mljeka.
4.
Na hladan kolac stavite fil i slag pjenu..

izvor: coolinarka.hr

No comments:

Post a Comment